Всеукраинская Ассоциация
Астрологов

Астрологічна метеорологія

Прогноз погоди є найдавнішим і найпоширенішим з усіх інших видів      прогнозувань.Прогнозування погоди грунтується на серйозній науковій базі, у цю справу вкладаються великі кошти і людські ресурси. Але нерідко прогнози не справджуються... З метеорологів кепкують, та все одно їм довіряють, і кожного дня люди знову прислухаються до повідомлень про передбачувану погоду. А що ж астрологія? Бо прогнозування взагалі - це ж її парафія! Звичайно, астрологи мають свої потужні можливості і методи і готові конкурувати з метеорологами.

В природі все циклічно. Після дня наступає ніч, після зими літо, після відпливу - приплив... Під цю дію підпадає і погода, вона теж підкоряється циклічним проявам руху і дії планет. В цій проблемі є ще багато білих плям, але існують певні закономірності, пов'язані з "характером" планет. Так, Юпітер та Сонце "теплі", Сатурн "холодний", Нептун та Місяць "вологі". І в залежності від комбінації впливу планет у даний момент ми й маємо таку чи інакшу погоду. Накладає відбиток і характер місцевості, для якої робиться прогноз. Так, у Львові ми собі не уявляємо літа без дощу, але зустрічаються дуже сухі літні місяці (наприклад, минулого року).

 

Проте, і занадто дощові роки не є виключенням (їх, на жаль, у нас більшість). Усе це можна просто пояснити за допомогою астрометеорології. Приміром, "сухе" літо минулого року пояснюється впливом Водолія, а це тепло та сухість (літом) або мороз та вітер (узимку). Цього року, на жаль, усе буде інакше -вологий Телець нам обіцяє дощі. Тож, пакуймо валізи і - на Південь, в Одесу, Крим, Болгарію, Турцію, Чорногорію...

Що ж використовує астрометеорологія для своїх прогнозів? Це, в першу чергу, карта входження Сонця в так звані кардинальні знаки Зодіаку (Овен, Рак, Терези та Козеріг). Другим важливим чинником є так звана карта місячної фази (новолуння, першої чверті, повнолуння та останньої чверті). При цьому, як стверджує американський астролог А.Лявуа, першо­чергове значення мають планети та знаки в 4-му домі такої карти (цей сектор карти має відношення до погоди) на певній території)- Скажімо, минулорічні повені в Чехії та Німеччині з позиції астрометеорології пояснюються просто - адже в "літній" карті, побудованій для центральної Європи, Нептун, "хазяїн" морської та загалом водної стихії, знаходився саме у 4-му домі. А от Львову минулоріч пощастило "завдяки" Водолію на 1C та Урану в 4-му домі.

Немаловажними є також і аспекти "далеких" планет (Юпітера, Сатурна, Урана, Нептуна та Плутона) до Сонця. Наприклад, з моїх власних спостережень я прийшов до висновку, що для Львова дуже добре діють мажорні аспекти Юпітера з орбом у 6 градусів. Причому не важливо, чи це "добрі" з'єднання, секстиль та трин, чи "злі" опозиція та квадратура. В цей час погода стає "приємною" - світить Сонце, деколи пройде короткочасний дощ з грозою. Можна сказати, що погода Юпітера - це погода, під час якої приємно подорожувати. Візьмемо протилежний приклад - планету Сатурн. В цей час кількість хмар різко збільшується, температура знижується, починається затяжний дощ (сніг). Тут, як правило, не до подорожей. А проте приємна температура (влітку) після спеки буває плідною у плані наукового пошуку або якоїсь практичної діяльності (це все "парафія" Сатурна).

На цих двох прикладах ми бачимо, що принципи планет лишаються тими самими, що в натальній астрології, що в астрометеорології.

Як же спрогнозувати погоду в конкретному місті нашої Землі на конкретну дату? Для цього ми будуємо на задане місце вищезгадану сезонну карту на входження Сонця в кардинальний знак Зодіаку відповідно на весну (входження в Овен), літо (Рак), осінь (Терези), зиму (Козеріг). Ця карта покаже нам картину на З місяці. В першу чергу звертаємо увагу на 1C та планети в 4-му домі. Якщо там маємо "вологий" знак та (або) "вологу" планету, то з великою імовірністю буде багато опадів, і навпаки. Знак на Асценденті теж важливий, хоча і не настільки. Але не може ж дощ лити кожен день (навіть у Львові!). Тут нам на допомогу приходить карта місячної фази. Загальні правила ті ж самі, тільки тут ми будемо в 90% випадків мати зміну погоди на ту, яку вказує 1C в момент (+1 день), коли транзитний Місяць пере­тинатиме кут такої карти.

Додатково можна використовувати ще один метод. В сезонній карті починаємо рухати планети зі швидкістю 1 градус за день (це аналог методу дирекцій у прогностиці). В той час, коли планети з'єднуються з кутами, погода, як правило, міняється в сторону природи цих планет. Можна рухати і кути в напрямку до планет. Даним методом можна було спрогнозувати страшенний буревій 3 травня у Львові, коли вітер досягав такої сили, що зривав дахи та гнув рекламні щити. Правда, Сатурн "включився" 2-го, а не 3-го числа, але даний метод якраз і забезпечує точність ± 1 день. Більш точний прогноз - за Гидрометцентром. А що ж він? В той день, наскільки мені відомо, штормового попередження ніхто не давав. Щоправда, вже 4-го числа працівник Гидрометцентру на хвилях однієї радіостанції сказав, що штормове попередження було дане "кому треба". На щастя, епіцентр урагану не прийшовся на центр Львова, де якраз зібралися тисячі людей для святкування Дня Міста...

Астропрогноз погоди не претендує на 100 %-у справджуваність (а от на 75-80% - претендує!), але що нам може запропонувати Гідрометцентр??? В середньо-та довгострокових прогнозах він "пасує". Звичайно, можна підібрати рік-аналог, але аналогія у даному випадку не буде повною. Та й такі довгострокові прогнози у нас не публікуються. Величезний плюс астрометеорології - можливість спрогнозувати погоду на будь-яку дату - хоч на Різдво 2025 року, хоч на день повстання Спартака.

Але даний прогноз задає тільки напрямок, фон, якому підкоряється погода. Оптимальним було б не відхилення астрологи і, зокрема, астрометеорології офіційною наукою, як це ще в багатьох випадках є й досі, а включення її в останню. При цьому астометеорологія вказувала б стратегію (довготривалий та середньотривалий прогноз), а офіційна метеорологія в обличчі Гидрометцентру підкоректовувала б її в короткотривалих прогнозах. В цьому я вбачаю шлях розвитку науки про погоду в новому 21-му столітті..

 

Олександр Мишко, Львів

 

Taurus
Вс
1 degree(s)
Scorpio
Moon in Scorpio
10 degree(s)
Full Moon
Full Moon
15 day(s) old